Oppia Englannista Suomeen

Sokeritaiteilija Anita Käyhty on hakenut oppia ja työvälineitä Englannista, jossa sokerikoristelulla on pitkät perinteet. - Minulla on Englannissa hyviä kontakteja, joiden välityksellä saan hankittua tarvitsemiani työvälineitä.

Käyhty käy säännöllisesti Englannissa täydentämässä tietotaitojaan alan koulutus- ja messutapahtumissa. Sokerikärpäsen puremana hän on innostunut tuomaan näitä kädentaitoja myös laajemmin Suomeen. - Vuonna 2001 pidin ensimmäiset koulutustilaisuudet tuleville alan ammattilaisille. Tätä työtä varmasti riittäisi enemmänkin, jos vain aika antaisi myöden.


Koristeilla riittää kysyntää

Sokerikoristeilla riittää kysyntää vuodenajoista riippumatta. Suomalaiset juhlivat merkkipäiviä ja merkkitapahtumia. Kun kakun koristeluun vielä löytyy apua omien ideoiden pohjalta, tulee lopputuloksesta myös yksilöllinen ja näyttävä kokonaisuus. Vuosien varrella sokerikoristemassasta on syntynyt monenlaisia hahmoja; sammakoita, leppäkerttuja, poroja, joulupukkeja, pupujusseja, lepakoita, kilpikonnia ja tietysti myös erilaisia kukkia. Sokerikoriste A. Käyhty tunnetaankin sokerikoristeiden tuottajana niin Naantalista Kittilään kuin Lappeenrannasta Turkuunkin.